DIY - Væg deco (Billedetungt)

Æggesnaps anno 2014

Den ene dag tager den anden synes jeg!

I weekenden holdte vi min mellemste piges fødselsdag og uha der blev indtaget nogle kulhydrater i form af hvidt brød og kage. Men altså jeg er jo ikke skinhellig, så jeg kastede mig over det med stor fornøjelse.

2014-03-16 08.06.522014-03-16 16.50.22

Men det betød at jeg i mandags valgte ikke at faste, som jeg ellers normalt gør om mandagen, for ikke om jeg vil kæmpe mig igennem en faste, med udelukkende de dårlige energier jeg får fra kulhydrater dagen efter indtag!

Jeg valgte så derfor at faste igår tirsdag. Dette var min 3 fastedag og den gik faktisk nemmere, lige indtil jeg havde indtaget mine 500 kcal til aftensmad, jeg var skrup sulten igen efter et par timer, så i morgen torsdag hvor jeg faster igen som planlagt, der har jeg valgt at jeg vil prøve på at faste 36 timer på 0 kcal og se om det ikke gør det nemmere, og hvis ikke, så kan jeg jo altså stadigvæk spise mine 500 kcal.

Nå men tilbage til “Ægge-snapsen”. Da jeg var barn, der piskede vi æg og sukker sammen og spiste med ske, efter skole, for man var ikke så salmonella forskrækket. Det smagte fantastisk, synes jeg dengang!. Den her kaffe, minder faktisk lidt om, men denne gang med voksen ingredienser – so to speak.

I dag da jeg har spise dag, ville jeg prøve denne kcal. bombe, og se om den smagte, men jeg må tilstå at jeg ikke synes det lød specielt lækkert. Jeg så, første gang opskriften hos Madbanditten.dk, som har rigtig mange gode opskrifter og udgivet kogebog med opskrifter, som er gode når man spiser efter LCHF princippet (Low carb high fat). Der handler om at spise alt det gode fedt.

Nå men i hendes opskrift der bruger hun Kaffe, æg, kokosolie og vanilje pulver. Jeg har udvidet min lidt da jeg brugte vanilje sukker og ikke pulver, jeg har spisedag og derfor godt kan tåle kcal. Den skulle også være god mættende på fastedage og den indeholder ca. 200 kcal. hvis man altså bruger vanilje pulver og ikke sukker.

Jeg fik ikke lige vanilje med på billedet, men her er hvad jeg brugte:

Aeggekaffe

Fremgangsmåden er nem og hurtig. Du blender (Jeg brugte bare min stavblender) æg, vanilje og kokosolie til det skummer, du brygger 250 ml. varm stærk kaffe. Dette hælder du i, mens du fortsat blender og til sidst hælder du hele herligheden over i et stort glas eller krus.

Aeggekaffe2Jeg skal tilstå, at den første slurk – uha, jeg skulle overvinde en mental barriere, både fordi at der var alle mulige “fremmede” ting i min elskede kaffe, men også fordi at der var rå æg i. Skal stadigvæk vænne mig til at danske økologiske æg er frigivet og er nu salmonellafrie. Men jeg gjorde det og hey, det smagte faktisk ret fortrinligt, men jeg kunne ikke drikke den hele, da det blev lidt kvalm synes jeg.

Men jeg tænker jeg en dag skal prøve med smør i stedet for kokosolie, og måske endda prøve een med kakao! – Time will tell.

Nå, men spring ud i det, for den smager faktisk okay.

Vil da lige som side bemærkning tilføje at jeg nu har tabt næsten 4 kg. på et par uger. Dette er en vejning efter en spisedag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DIY - Væg deco (Billedetungt)