Æggesnaps anno 2014

Lækre saltede mandler …

Saltet

Jeg har altid elsket mandler og i særdeleshed saltede mandler, men har faktisk altid troet at det var pokkers besværligt, men så sad jeg og kiggede på Smagsløjer.dk, som er en mad blog, drevet af Maria Elise og Christina. Jeg er så heldig at jeg arbejder sammen med Maria Elise og hun ved altså en ting eller to om mad!

Så for noget tid siden, så kastede jeg mig ud i at prøve deres opskrift, som lyder sådan her:

300 g mandler – af god kvalitet. ikke små og vindtørre
5 spsk god salt – jeg bruger syde- eller flagesalt (du kan tilføke krydder- eller urtesalt efter behag)
3 dl kogende vand

Fremgangsmåde: 
Kom mandlerne i en skål. Drys salt nedover. Hæld det kogte vand over og rør lidt, til saltet er opløst. Lad mandlerne trække mellem 15 og 30 minutter.
Forvarm ovnen imens – 150 grader skal den ha’.
Befri mandlerne for vand og spred dem på en beklædt bageplade. Drys evt lidt ekstra salt på. Bag i ovnen i 20-30 minutter. Hold øje, vend lidt rundt og smag hvornår det rigtige “knæk” er der.

____
Jeg har dog lavet lidt ændringer i opskriften, så den passer bedre til mig. Jeg lader dem konsekvent trække i ½-1 time i vand, jeg tilføjer ca. 1 ske salt mere pr. 100 gram, da de før ikke blev helt saltede nok til min smag. Og det var først efter et par gange, at jeg fandt ud af hvad det rigtige knæk er, for de knækker ikke ret meget, når de er varme, men nu sidder den også lige i skabet, og for guds skyld husk at holde øje med dem, så de ikke får for meget *Host*.

Og DOG! der er altså et “dog”, for i dag skulle jeg lige spille kong gulerod og lave 600gr, og hey! de blev altså ikke helt så gode som normalt, men jeg må finde ud af, hvad der gik galt.

Saltet2

Saltet3

Men prøv, de smager fabulous!

Fortsat god dag.

Husk at følge mig på Bloglovin og Instagram (Du finder knapperne i sidebaren)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Æggesnaps anno 2014