De første spæde skridt ....

Rumle …

Klokken er ikke ret mange og jeg har siden i går kl. 19 fastet, og de næste mange timer, vil jeg forsøge at dulme sulten med vand, vand, vand, 1. cola zero og en lille smule kaffe med Perfect sød i.

1Dagens “måltid” på kontoret!

Dette er min 2. fastedag (FD), den første havde jeg i mandags og skal vist have fundet ud af, hvorfor mandag virkede nemmere end i dag, for jeg var slet ikke helt så sulten fra morgenstunden mandag som jeg er i dag – Maven rumler!

I aften har jeg besluttet mig for at jeg bare skal have nogle lynstegte grøntsager og kylling i strimler, for mine 500 kcal. og så skal jeg have 2 store glas vand lige inden sengetid, det oplevede jeg, kunne dulme trangen til mad, lige før sengetid og jeg nåede at falde i søvn inden jeg igen mærkede sulten.

Lidt fakta om 5:2 diæten:

At faste:
Man faster 2 gang om ugen i 36 timer på kun 500kcal så man må godt få lidt indenbords i de 36 timer, i mit tilfælde spiser jeg f.eks aftensmad søndag aften kl. 19 og faster så frem til kl. 19 den efterfølgende dag, på kun 0 kcal. derefter spiser jeg mine 500 kcal til aften og faster så videre til næste morgen kl. 07 = 36 timer. Nogle deler deres kcal over flere måltider, men for at få bedst udbytte af diæten, skal man spise med så store mellemrum, som på nogen måde muligt.

På mine spise dage (de resterende 5) der spiser jeg hvad jeg har lyst til. Mit TDEE – Som udregnes her: TDEE måler!, den fortæller mig at jeg må spise ca. 1750 kcal på mine spisedage, men jeg har valgt ikke at tælle kcal, og bare gå efter den sunde fornuft og jeg håber det bærer frugt!

Hvorfor 5:2?
For mit vedkommende, handler det om min hud og så at jeg gerne vil tabe omkring 5-6 kg, der har sneget sig på sidebenene. Og så at jeg ønsker et liv, uden at skulle tælle kcal og min krop selv finder ud af hvad der er godt for den.

Der er ingen studier på mennesker, der endnu beviser påstandene om de, sundhedsmæssige gevinster ved diæten, men der er lavet dyreforsøg der beviser teorierne. Det siges derfor at disse gevinster opnåes:
1. Lever længere
2. nedsætter risiko for hjerterelateret sygedomme, slagtilfælde og kræft
3. Bedre kolesteroltal og blodsukker kontrol og anti-aging takket være den mulige effekt på at sænke niveauet af hormonet insulin-lignende vækstfaktor 1 (IGF-1).

Hvem må faste?
Naturligvis skal man ikke gå ind i en så omfattende diet, uden først at sætte sig helt ind i “Pros and cons”, så er du i tvivl så snak med din læge om det.
Gravide og ammende bør undlade samt børn i voksealderen. Men snak med lægen!

Jeg ønsker:
Jeg går ind i denne faste, fordi jeg har hørt om flere tilfælde af ændringer i hud og den almene velvære. Og ja, så vil jeg som sagt også gerne tabe mig lidt.

Pt. har jeg, som nævnt tidligere enormt sensitiv hud – og det er klart at det jeg spiser også påvirker huden, de fleste af os ved jo, at vand f.eks. gør underværker for huden, så den reelle sundhed kommer inde fra. Men tiden må vise om det kommer til at gøre en forskel, jeg håber!

Det blev et rasende langt indlæg, og ret teknisk – Sorry ;)

Ha’ en dejlig solskins dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

De første spæde skridt ....